Kostenplaatje in kaart

Kostenplaatje in kaart

Let’s keep it real: het leven is prijzig, doodgaan helaas ook. Niet het leukste nieuws, wél wat het is. Het goede nieuws? Dat je het zo gek kan maken als je zelf wilt. Nouja… laten we zeggen dat er voor élk budget een uitvaart mogelijk is. Het is namelijk heel makkelijk om voor die dure maatwerkkist en torenhoge bloemstukken te gaan, maar het moet wél passen bij jouw persoonlijke portemonnee. Geen zorgen: ik ben er om bij te sturen en op de rem te trappen als dat nodig is. Om jou erdoorheen te gidsen, zodat je veilig op koers blijft. Zo voorkomen we vervelende verrassingen achteraf en weet jij precies waar je aan toe bent.

Eerlijk over geld

Een uitvaart is áltijd maatwerk. Dat betekent dat ik geen standaard kostenbegroting uit mijn mouw kan schudden. En – goed gezien – dat is óók de reden dat ik geen kosten op mijn website noem. Ik sta namelijk voor eerlijkheid – en eerlijkheid is in dit geval altijd een persoonlijk antwoord. Heb je bepaalde wensen? Shoot! Ik geef je graag een prijsinschatting. Wil je weten wat er binnen jouw budget past? Dan denk en kijk ik met liefde met je mee. Om het verhaal te verduidelijken, hieronder een aantal kostenbepalende keuzes:

  • Locatie: kerk of kasteel?
  • Rouwkaart: online of geprint? Of helemaal geen?
  • Advertentie in de krant: ja of nee? En welke krant? Welke dag?
  • Catering: koffie met cake of lopend buffet?
  • Rouwvervoer: oldtimer, rouwfiets of gewoon met je eigen vertrouwde bolide? Jouw wens is leidend. Let wel: een Fiat 500? Dat wordt lastig. Een Volvo? Dat past prima. De garage haalt met liefde de passagiersstoel er voor je uit – en weer in natuurlijk.

Jij bent uniek, jouw uitvaartkosten ook

De essentie is duidelijk: uitvaartkosten zijn persoonlijk. Elk onderdeel heeft verschillende prijscategorieën en ook aan de menselijke diensten, zoals onze werkzaamheden, hangt een prijskaartje. Iemand die je bijstaat, adviseert en het bed uitspringt als dat nodig is. Iemand die voor je zorgt, naast je staat en aandacht en tijd voor je heeft. Iemand die zaken uit handen neemt en met professionele kennis zorgt dat alles zo soepel mogelijk verloopt.

Van mij aan jou: omdat die uitvaart al prijzig genoeg is

Ik zou liegen als ik zou zeggen dat een uitvaart goedkoop is. Ik ben dan wel uitvaartondernemer, maar ook een ‘gewoon’ mens met een goede dosis inlevingsvermogen. Daarom werken we bij Volgerlanden Uitvaartzorg met bepaalde dienstverlening die kosteloos is. Denk aan het ‘Tasje voor tranen‘, een hoge kwaliteit foto van je dierbare, een tijdelijk naambordje voor op het graf en boekjes over verlies- en regelzaken. Gewoon, omdat ook de kleine dingen een groot verschil maken.

Duidelijkheid vooraf, voorkomt gedoe achteraf

Zeg je ‘ja’ tegen een uitvaart via Volgerlanden Uitvaartzorg, dan zeg je ‘ja’ tegen transparantie en eerlijkheid. Als ik jouw wensen helder in beeld heb, maak ik zo snel mogelijk een heldere en no-nonsense begroting. Heb je aanpassingen? Dan is er alle ruimte om deze mee te nemen. Ben je bang dat er geld wordt verdiend over jouw rug? Dan verzeker ik je bij deze: hoeft niet. Ik werk enkel en alleen samen met partners en leveranciers die met liefde, passie en zorg aan de slag gaan. Mensen die ik ken – en waarop ik vertrouw. Zo weet jij zeker dat je waar krijgt voor je geld, zonder daar een vervelende nasmaak aan over te houden.

Hé jij daar, met een kleiner budget…

Ik wil laten weten dat ik er óók voor jou ben. Zo denk ik altijd in mogelijkheden en zoek ik mee naar alternatieven om de kosten zo laag mogelijk te houden. Blijkt iets écht niet te kunnen? Dan ben ik daar altijd eerlijk over. Heb je een hoger budget? Ook dan laat ik je niet onnodig teveel betalen. Want eerlijk: het leven is al duur genoeg. En verrassingen achteraf, daar wordt niemand vrolijk van. Voorkomen dus, zodat genezen niet nodig is.

Heb je bepaalde ideeën in je hoofd en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Of ben je op zoek naar creatieve oplossingen die binnen je budget passen? Ik denk graag met je mee.

Ook interessant voor jou

Nabestaanden aan het woord

In het vooruitzicht dat mijn lieve vrouw Alie binnen enkele dagen zou te komen te overlijden, ben ik in contact gekomen met Nienke. Vanaf de eerste ontmoeting straalde ze een en al warmte en genegenheid uit. Het kwam bij mij over alsof wij elkaar al jaren lang kenden en zeer vertrouwelijk alles met elkaar konden bespreken, heel open en eerlijk. Dit resulteerde in meerdere vertrouwelijke gesprekken, waarin ik mijn wensen, zoals Alie het gewild zou hebben, aan kon geven. Voor Nienke was niets te veel, zeker niet omdat ik nog een paar keer met wijzigingen aankwam. Zelfs de middag voor de begrafenis, ook in de nacht was het niet te veel om ‘s morgens vroeg te bellen. Totdat er geen tijd meer was om nog dingen te veranderen. De uitvaart vond plaats vanuit verzorgingstehuis Swinhove. Daar is Alie bijna 4 jaar met ontzettend veel liefde verzorgd toen zij leed aan de mensonterende ziekte Alzheimer. Het afscheid in Swinhove heeft Nienke op indrukwekkende wijze georganiseerd. En zo ook de begrafenis in ons familiegraf op de Zuiderbegraafplaats in Rotterdam.
De manier waarop Nienke de plechtigheid in de aula vorm heeft gegeven, is met geen woorden te beschrijven. Mijn onuitsprekelijke dank voor alles wat Nienke voor mij heeft gedaan. Nogmaals dank! Ik spreek je nog wel!

- Arie Vliegenthart

Wij hebben aan Nienke gevraagd om de crematie van onze moeder te regelen. En vanaf het eerste moment was er iemand bij ons thuis, die ons het gevoel gaf ‘wij gaan dit samen doen’. Eerst werd geluisterd en in een schriftje geschreven wat moeder zelf wilde. En wat wij graag wilden. Alle tijd werd genomen voor ons en ons verdriet. En langzaam werd er een duidelijk plan gemaakt hoe alles zou gaan. De eerste dagen was er dagelijks contact. Ze was bij ons thuis, of er kwam een belletje. Soms gewoon van ‘hoe gaat het met jullie?’ Niets was te veel. Die persoonlijke aanpak heeft ons zó goed gedaan. En alle aandacht die moeder kreeg, voelde als warme, oprechte interesse.
De dag zelf van de crematie ging precies volgens plan. Wij waren ook zeer onder de indruk van Arjen. Zo lief en persoonlijk hoe hij samen met Nienke voor moeder gezorgd heeft. Dat is heel bijzonder. Heel erg bedankt voor de goede zorgen voor, tijdens en na de crematie. Je voelt als een familielid.
– Rob en Trudy

- Trudy

Volledige ontzorging, dat is het motto van Nienke. Op het moment dat duidelijk was dat mijn man op korte termijn zou komen te overlijden, wist ik al direct dat ik Nienke graag wilde vragen de uitvaart te begeleiden. Ik kende Nienke al van eerdere uitvaarten en ik wist daardoor hoe goed zij is in haar werk. Nienke oefent haar werk uit alsof ze een vriendin is die mij al jaren kent. Ze voelt aan wat belangrijk is en maakt ruimte voor hetgeen wat je op dat moment nodig hebt. Haar begeleiding door alles wat geregeld moet worden is overzichtelijk. Daarnaast pakt ze door in details waarvan ik niet wist dat ik ze nodig had. Ze geeft ondersteuning bij keuzes die onmogelijk lijken en houdt altijd oog voor een echte persoonlijke aanpak. Samenvattend is de zorg van Nienke: “Meer dan volledig, uiterst persoonlijk en men wordt volledig ontzorgd in alles wat er maar nodig is rondom het overlijden van een dierbare”.

- Stephanie

Koffie of thee doen?

Ontdek wie je in huis haalt.