Werkwijze

Als uw dierbare is overleden, moet er eerst een arts langskomen. Deze stelt officieel vast dat uw dierbare is overleden en vult daarbij de benodigde documenten in. Daarna kunt u een uitvaartverzorger bellen.

Zodra u mij belt, zorg ik dat ik zo snel mogelijk naar u toe kan komen. Er hoeft niets overhaast beslist te worden. Er is genoeg tijd om alles uit te zoeken en te overwegen.

In een eerste geprek na het overlijden van uw dierbare maken we kennis met elkaar en regelen we samen de belangrijkste zaken. De laatste zorg voor uw dierbare is een van de eerste dingen die we regelen. Afhankelijk van waar iemand is overleden kunt u dat zelf doen, we doen dat samen of iemand anders geeft de laatste verzorging. U kunt uw dierbare thuis opbaren of in het uitvaartcentrum, misschien zelfs wel in het huisje in de tuin. We bekijken per moment wat goed voelt en op welke manier dat kan.

Op een later tijdstip komen andere zaken aan de orde. We kiezen een dag, tijd en locatie voor de uitvaart. Een andere locatie dan een uitvaartcentrum kan ook. Wanneer het kan en mag is er heel veel mogelijk.

We maken samen een kaart. U kunt deze geheel naar eigen wens samenstellen. Met een foto erop van uw dierbare, een foto van een belangrijke plek of een fotocollage van mooie momenten uit het leven.
Het afscheid kunt u geheel naar eigen wens invullen. Steeds vaker wordt er goed over het afscheid nagedacht en is er ruimte voor een glimlach en een traan. Een afscheid mag bijzonder zijn.
Samen geven we het afscheid vorm en werken we toe naar het laatste moment van afscheid nemen, de uitvaart.

Enkele weken na de uitvaart neem ik contact met u op om een afspraak te maken. Er is intensief met elkaar samengewerkt en het is goed om terug te kijken hoe het is gegaan. Was de uitvaart en de samenwerking naar wens? Hoe gaat het nu en wat is er nog nodig?

 

  • Een bijzonder afscheid...