Een persoonlijk afscheid

Een persoonlijk afscheid

Van een onverwacht afscheid tot eentje waarvan je wist dat deze eraan kwam: élke uitvaart komt met vragen, twijfels en geregel. De één schiet zonder nadenken in de regelmodus, terwijl de ander lamgeslagen is van verdriet. Ja, iedereen rouwt op zijn of haar eigen manier – en dat betekent dat iedereen anders omgaat met afscheid nemen. Het belangrijkste? Dat je dit doet op je eigen manier. Je weet wel: niet zoals het ‘moet’, maar zoals het ‘past’. Een persoonlijk afscheid dus, waar wij je in ontzorgen en ondersteunen.

Jullie reis, mijn missie

Jullie kennen de overledene als geen ander, dus dat spreekwoordelijke podium is voor jullie. Ik sta naast jullie en stuur mee of bij als dat nodig is. Linksom of rechtsom, vooruit of achteruit: mijn doel is om mogelijk te maken wat jullie willen. En uit ervaring kan ik zeggen: dat lukt bíjna altijd. Mijn netwerk zit vol met professionals waar ik fan van ben. Mensen die, net als ik, werken vanuit hun hart. En mensen die er alles aan doen om van dat ene afscheid het móóiste afscheid te maken. Ik schakel met hen, zodat jullie krijgen wat jullie verdienen: rust en ruimte om te rouwen. En ik beloof: ik blijf jullie budget bewaken. Is iets niet haalbaar? Dan zal ik daar eerlijk en transparant in zijn. En natuurlijk: meedenken in mogelijkheden.

Volgerlanden signature: een persoonlijk afscheid

De signature van Volgerlanden Uitvaartzorg is het waarmaken van een persoonlijk afscheid. Een begrip dat voor iedereen anders is, en daarom juist zo mooi. Niemand die jou vertelt wat je moet doen, maar keuzes maken vanuit je hart en gevoel. Een uitvaart op jóuw manier, binnen of buiten de lijntjes. Een paar voorbeelden:

 • Een dienst thuis, in een uitvaartcentrum of restaurant? Jij bepaalt.
 • Een begraafplaats, crematorium of natuurrustplek? It’s up to you.
 • Een high tea, lopend buffet of bier en bitterballen? Jij kiest.

Het mooie? Er is geen ‘goed’ of ‘fout’. Er is enkel dat wat goed voelt. Dat wat bij de overledene past. En dát is de route die we samen bewandelen.

Samen aan de slag

Ik hoor je denken: ‘daar komt zóveel geregel bij kijken’. Ga ik niet ontkennen, want je hebt helemaal gelijk. En wat je doet, moet goed gebeuren, want dat afscheid komt er geen tweede keer. De kopzorgen en het geregel: die mag je mijn kant opschuiven. Graag zelfs, want daar ben ik voor. Wel is het belangrijk dat we hierin fijn blijven samenwerken. Want:

 • Ik maak met liefde een slideshow en playlist, maar heb wel foto’s en muziek nodig
 • Ik kom graag met creatieve oplossingen, maar wil wel je denkrichting weten
 • En die persoonlijke speech? Die kan niemand zo goed onder woorden brengen als jijzelf. Wél kan ik je ondersteunen bij het finetunen van je persoonlijke woorden, zodat je deze vol vertrouwen voordraagt.
 • Is speechen tóch niet zo jouw ding? Geen zorgen, ik ben graag jouw plan B. Ik coach je met liefde in het vinden en uitspreken van je persoonlijke woorden, maar kan jouw woorden óók voor jou voordragen.

Moraal van het verhaal? In een korte tijd moet er veel geregeld worden. Aan mijn kant, maar ook aan die van jou. Wel: samen staan we sterker – en een gesprek vooraf kan een hoop zaken soepeler laten verlopen. Daarom kom ik met liefde bij je langs. Om kennis te maken, maar ook om je wensen helder te krijgen.

24/7 steun en support

Helaas, een overlijden is niet in kantoortijden te ‘vangen’. Van 14:00 tot 04:00 uur: iemand kan op elk moment van de dag of nacht ‘gaan’. Dat betekent dat ik als uitvaartondernemer ‘meebeweeg’ en 24 uur per dag bereikbaar ben. Nee, een uitvaart hoeft niet midden in de nacht geregeld te worden, maar als het nodig is kom ik wel naar je toe. Zo vertel ik je wat er nodig is, wat er gaat gebeuren en stel ik je gerust in zaken waar je onzeker over bent. Alles zodat jij je zo veel mogelijk gesteund en gehoord voelt.

De route naar afscheid nemen

 • Een arts komt langs om het overlijden vast te stellen & papierwerk te regelen.
 • Contact opnemen met Volgerlanden Uitvaartzorg.*
 • Ja, je overleden loved one moet op tijd verzorgd en gekoeld worden, maar neem wél de ruimte om samen et zijn met je dierbaren.
 • Persoonlijk bezoek aan huis: kennismaken, troost en ontzorging.

*In de meeste gevallen krijg je mij aan de lijn, maar het kan natuurlijk zo zijn dat ik bij nabestaanden ben of een uitvaart begeleid. Geen zorgen: de telefoon wordt dan doorgeschakeld naar iemand die je persoonlijk te woord staat. Ook zal ik je altijd persoonlijk terugbellen.

Na dat persoonlijke afscheid…

…geef ik je de ruimte om bij te komen. Want écht: dat heb je nodig. Waar je al die tijd in de regelmodus zat, zal de leegte nu extra voelbaar zijn. Leun op de mensen die belangrijk voor je zijn en maak op eigen tempo kennis met de ‘nieuwe werkelijkheid’. Wees lief voor jezelf en geef je verdriet de ruimte. Wanneer jij daar aan toe bent, zie ik je graag nog een keertje terug. Napraten over hoe je de uitvaart beleefd hebt en hoe de weken daarna voor je zijn geweest. Zijn er vragen? Stel ze. Kan ik nog iets voor je betekenen? Vraag het me. Ter afsluiting kom ik de factuur, samen met een ‘regelboekje’ en het Volgerlanden Uitvaartzorg Steunpakket, persoonlijk afgeven. Het moment dat wij onze samenwerking afronden, maar ik zeker hoop je nog eens te zien. In de supermarkt, bij de bakker of op dat gezellige terras.

Ook interessant voor jou

Nabestaanden aan het woord

Toen mijn man zijn einde voelde naderen wilde hij graag zo veel mogelijk nog zelf regelen, dus hebben wij contact opgenomen met Nienke. Vanaf haar vakantieadres belde ze zelfs om een afspraak met ons te maken. In februari een gesprek met haar gehad.
Wat een geweldige vrouw, een luisterend oor en heel meedenkend om aan onze wensen te voldoen. Ze attendeerde mij er op dat er vingerafdrukken van Henk konden worden gemaakt, dat hebben we ook laten doen, dankzij haar heb ik nu een mooi sieraad en aandenken aan de liefde van mijn leven.
Henk is op 26 april 2024 overleden. Nienke was er niet, maar alle gegevens stonden keurig in haar dossier, dus Annemarie kon alle wensen van Henk direct uitvoeren en hem voorbereiden op zijn laatste reis, geheel volgens zijn wens. De kinderen en ik kunnen alleen maar een groot compliment geven voor het respect en de liefdevolle verzorging van mijn man en vader. Dankzij hen kunnen wij alles iets beter verwerken.

We zijn heel dankbaar voor de zorg voor de nazorg van Nienke.

Marjolijn van der Vlies Kerstens en kinderen

- Marjolijn van der Vlies Kerstens

In het vooruitzicht dat mijn lieve vrouw Alie binnen enkele dagen zou te komen te overlijden, ben ik in contact gekomen met Nienke. Vanaf de eerste ontmoeting straalde ze een en al warmte en genegenheid uit. Het kwam bij mij over alsof wij elkaar al jaren lang kenden en zeer vertrouwelijk alles met elkaar konden bespreken, heel open en eerlijk. Dit resulteerde in meerdere vertrouwelijke gesprekken, waarin ik mijn wensen, zoals Alie het gewild zou hebben, aan kon geven. Voor Nienke was niets te veel, zeker niet omdat ik nog een paar keer met wijzigingen aankwam. Zelfs de middag voor de begrafenis, ook in de nacht was het niet te veel om ‘s morgens vroeg te bellen. Totdat er geen tijd meer was om nog dingen te veranderen. De uitvaart vond plaats vanuit verzorgingstehuis Swinhove. Daar is Alie bijna 4 jaar met ontzettend veel liefde verzorgd toen zij leed aan de mensonterende ziekte Alzheimer. Het afscheid in Swinhove heeft Nienke op indrukwekkende wijze georganiseerd. En zo ook de begrafenis in ons familiegraf op de Zuiderbegraafplaats in Rotterdam.
De manier waarop Nienke de plechtigheid in de aula vorm heeft gegeven, is met geen woorden te beschrijven. Mijn onuitsprekelijke dank voor alles wat Nienke voor mij heeft gedaan. Nogmaals dank! Ik spreek je nog wel!

- Arie Vliegenthart

Wij hebben aan Nienke gevraagd om de crematie van onze moeder te regelen. En vanaf het eerste moment was er iemand bij ons thuis, die ons het gevoel gaf ‘wij gaan dit samen doen’. Eerst werd geluisterd en in een schriftje geschreven wat moeder zelf wilde. En wat wij graag wilden. Alle tijd werd genomen voor ons en ons verdriet. En langzaam werd er een duidelijk plan gemaakt hoe alles zou gaan. De eerste dagen was er dagelijks contact. Ze was bij ons thuis, of er kwam een belletje. Soms gewoon van ‘hoe gaat het met jullie?’ Niets was te veel. Die persoonlijke aanpak heeft ons zó goed gedaan. En alle aandacht die moeder kreeg, voelde als warme, oprechte interesse.
De dag zelf van de crematie ging precies volgens plan. Wij waren ook zeer onder de indruk van Arjen. Zo lief en persoonlijk hoe hij samen met Nienke voor moeder gezorgd heeft. Dat is heel bijzonder. Heel erg bedankt voor de goede zorgen voor, tijdens en na de crematie. Je voelt als een familielid.
– Rob en Trudy

- Trudy

Koffie of thee doen?

Ontdek wie je in huis haalt.