Over mij

Wie laat je eigenlijk binnen?

In je huis, maar ook in je persoonlijke leven, je gevoel, je emoties? Een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen, voordat je jouw handen ineen slaat met een uitvaartverzorger. Niets is namelijk intiemer dan samen een afscheid organiseren. Wensen bespreken, een glimlach delen, maar ook een traan. Ja, het zijn van een match is een must – en daarom is die kennismaking mínstens zo belangrijk. Met die gedachtegang stel ik, Nienke, mezelf aan je voor. Niet alleen als uitvaartondernemer in de regio Hendrik Ido Ambacht en Zwijndrecht, maar ook als méns. Als moeder en vrouw van. Als de persoon die je in de supermarkt tegenkomt. Bij de plaatselijke bakker. Of op dat gezellige terras.

Professioneel, warm & persoonlijk

Klopt, menselijkheid staat voorop. In mijn persoonlijke leven, maar ook tijdens het doen van mijn ‘werk’. Ja, tussen aanhalingstekens, want ik doe dit met ontzettend veel passie en liefde. Voor jou als nabestaande betekent dat dat je kan vertrouwen op een professionele aanpak, maar ook kan leunen op warmte, persoonlijkheid en eerlijkheid. Ik zeg altijd: “Ik kom binnen als mezelf, niet als de uitvaartondernemer.” Want het vertrouwen dat jij mij geeft, verdient datzelfde vertrouwen terug.

“Ik kom binnen als mezelf, niet als de uitvaartondernemer”

Jouw route, onze ‘reis’

Iedereen is uniek, zo ook elke uitvaart. Ik ben daarom geen voorstander van dertien-in-een-dozijn uitvaarten en ben jouw grootste supporter om dat ene afscheid zo ‘eigen’ mogelijk in te richten. Ik beloof je: niets is gek en er is ook geen ‘goed’ of ‘fout’. Als de keuzes goed voelen, zit je op de juiste weg. Als nabestaande is het regelen van dat afscheid jouw ‘reis’, maar ik ben er om mee en bij te sturen. Samen sterk dus, maar jíj bepaalt de route. Nee, ik pak niet dat ‘podium’, maar ik sta wel achter de ‘coulissen’. Een plek waar jij altijd en snel naartoe kunt stappen, als je voelt dat je dat nodig hebt.

‘Dankjewel’

Een beetje vroeg, maar niet minder gemeend, wil ik je zeggen: ‘dankjewel’. Voor het vertrouwen dat je me geeft om bij je binnen te komen, voor de persoonlijke en bijzondere verhalen die je met me deelt en de openheid die je geeft om sámen dat verdriet, gemis en afscheid te ‘omarmen’. Dit is wat mijn ‘werk’ zo mooi maakt en waarom ik doe wat ik doe. Mijn missie is namelijk dat jullie na het afscheid met een goed gevoel terugkijken op die periode – en zo met een warm hart én mooie herinneringen de toekomst tegemoet gaan.

Samen sterk: team Volgerlanden

Ik geloof sterk in de kracht van samenwerken. Wel werk ik alleen met mensen waar ik zelf fan van ben, zodat jij de liefde en inzet krijgt die je verdient. Als nabestaande zal je altijd met mij schakelen, maar ík schakel met de partijen die jou ondersteunen. Zo min mogelijk gedoe voor jou dus, maar wel zo veel mogelijk kwaliteit op alle vlakken. Het Volgerlanden team:

  • Arjan van der Padt Overledenenzorg
  • verschillende bloemisten
  • uitvaartfotografe
  • uitvaartassistent
  • exclusief: eigen vormgever voor rouwkaarten

Voel jij onze werkwijze? Dan vind ik het een eer om jou en jouw naasten te begeleiden in de ‘reis’ naar dat ene afscheid. Maar eerst: écht kennismaken, want dat is waar alles mee start.

Nabestaanden aan het woord

Toen mijn man zijn einde voelde naderen wilde hij graag zo veel mogelijk nog zelf regelen, dus hebben wij contact opgenomen met Nienke. Vanaf haar vakantieadres belde ze zelfs om een afspraak met ons te maken. In februari een gesprek met haar gehad.
Wat een geweldige vrouw, een luisterend oor en heel meedenkend om aan onze wensen te voldoen. Ze attendeerde mij er op dat er vingerafdrukken van Henk konden worden gemaakt, dat hebben we ook laten doen, dankzij haar heb ik nu een mooi sieraad en aandenken aan de liefde van mijn leven.
Henk is op 26 april 2024 overleden. Nienke was er niet, maar alle gegevens stonden keurig in haar dossier, dus Annemarie kon alle wensen van Henk direct uitvoeren en hem voorbereiden op zijn laatste reis, geheel volgens zijn wens. De kinderen en ik kunnen alleen maar een groot compliment geven voor het respect en de liefdevolle verzorging van mijn man en vader. Dankzij hen kunnen wij alles iets beter verwerken.

We zijn heel dankbaar voor de zorg voor de nazorg van Nienke.

Marjolijn van der Vlies Kerstens en kinderen

- Marjolijn van der Vlies Kerstens

In het vooruitzicht dat mijn lieve vrouw Alie binnen enkele dagen zou te komen te overlijden, ben ik in contact gekomen met Nienke. Vanaf de eerste ontmoeting straalde ze een en al warmte en genegenheid uit. Het kwam bij mij over alsof wij elkaar al jaren lang kenden en zeer vertrouwelijk alles met elkaar konden bespreken, heel open en eerlijk. Dit resulteerde in meerdere vertrouwelijke gesprekken, waarin ik mijn wensen, zoals Alie het gewild zou hebben, aan kon geven. Voor Nienke was niets te veel, zeker niet omdat ik nog een paar keer met wijzigingen aankwam. Zelfs de middag voor de begrafenis, ook in de nacht was het niet te veel om ‘s morgens vroeg te bellen. Totdat er geen tijd meer was om nog dingen te veranderen. De uitvaart vond plaats vanuit verzorgingstehuis Swinhove. Daar is Alie bijna 4 jaar met ontzettend veel liefde verzorgd toen zij leed aan de mensonterende ziekte Alzheimer. Het afscheid in Swinhove heeft Nienke op indrukwekkende wijze georganiseerd. En zo ook de begrafenis in ons familiegraf op de Zuiderbegraafplaats in Rotterdam.
De manier waarop Nienke de plechtigheid in de aula vorm heeft gegeven, is met geen woorden te beschrijven. Mijn onuitsprekelijke dank voor alles wat Nienke voor mij heeft gedaan. Nogmaals dank! Ik spreek je nog wel!

- Arie Vliegenthart

Wij hebben aan Nienke gevraagd om de crematie van onze moeder te regelen. En vanaf het eerste moment was er iemand bij ons thuis, die ons het gevoel gaf ‘wij gaan dit samen doen’. Eerst werd geluisterd en in een schriftje geschreven wat moeder zelf wilde. En wat wij graag wilden. Alle tijd werd genomen voor ons en ons verdriet. En langzaam werd er een duidelijk plan gemaakt hoe alles zou gaan. De eerste dagen was er dagelijks contact. Ze was bij ons thuis, of er kwam een belletje. Soms gewoon van ‘hoe gaat het met jullie?’ Niets was te veel. Die persoonlijke aanpak heeft ons zó goed gedaan. En alle aandacht die moeder kreeg, voelde als warme, oprechte interesse.
De dag zelf van de crematie ging precies volgens plan. Wij waren ook zeer onder de indruk van Arjen. Zo lief en persoonlijk hoe hij samen met Nienke voor moeder gezorgd heeft. Dat is heel bijzonder. Heel erg bedankt voor de goede zorgen voor, tijdens en na de crematie. Je voelt als een familielid.
– Rob en Trudy

- Trudy

Koffie of thee doen?

Ontdek wie je in huis haalt.