Onze zorg

Onze zorg

Als je afscheid neemt van een dierbare komt er bij het regelen van de uitvaart een hoop op je af. Ook al heb je vooraf al het een en ander voorbereid. En soms komt het afscheid totaal onverwacht. Hoe wil je dan afscheid nemen of hoe wil je dat anderen afscheid nemen van jou? Afscheid nemen op je eigen manier. Op een manier die past bij jou en op de manier waarop je in het leven staat.

Het is belangrijk dat jullie wensen centraal staan. Ik adviseer en stuur bij waar nodig. Bijna niks is bij mij onmogelijk; linksom of rechtsom, mijn streven is altijd om het mogelijk te maken. Daarbij houd ik ook rekening met jullie budget, niemand zit namelijk te wachten op financiële verrassingen achteraf. Zo kunnen jullie in alle rust afscheid nemen en zorg ik dat de rouwkaart op tijd de deur uit gaat en alle andere zaken rond de uitvaart geregeld worden.

Persoonlijk afscheid

Een persoonlijk afscheid…wat is dat dan? Nou gewoon, zoals jij dat wilt. Op je eigen manier, zonder dat iemand je vertelt wat moet of wat hoort. Dat bepaal je lekker zelf. Een dienst thuis of in een uitvaartcentrum? In de kerk of in een restaurant? Begraven, cremeren, een natuurbegraafplaats? Bloemen of niet? Een rouwkaart per post of digitaal? Klein en intiem of groot en uitbundig? Een high tea of wijn, bier en bitterballen? Het kan en mag allemaal.

Daarnaast moeten er bij iedere uitvaart veel dingen worden geregeld. En dat moet gewoon goed zijn. Je kunt namelijk maar één keer afscheid nemen. Daar ben ik voor, dat mag je op mij afschuiven. Ik kan van alles voor je regelen, maar ik kan niet je speech schrijven of je adressenlijst samenstellen. Ik kan wel een slideshow voor je maken en de muziek aanleveren, maar de welke foto’s en welke muziek…dat kan ik niet voor je kiezen.

Dus ondanks dat ik je veel regelzaken uit handen kan nemen, komen er nog een hoop zaken op je pad die geregeld moeten worden, in de korte tijd die daarvoor beschikbaar is. Daarom kan het handig zijn om vooraf al je wensen te bespreken en te kijken wat er allemaal kan en mag. Ik kom graag bij je langs om kennis te maken en te luisteren naar je wensen.

Altijd bereikbaar

Je kunt ons nu 24/7 bereiken. Mensen overlijden nu eenmaal niet tijdens kantoortijden. Zelfs ook om half drie ’s nachts kun je mij bellen. We hoeven niet midden in de nacht de uitvaart te regelen, maar als het nodig is, kom ik wel naar je toe. Ik vertel je wat er nodig is, wat er gaat gebeuren en stel je gerust.

Na een overlijden komt eerst de arts. Deze moet officieel het overlijden vaststellen en de benodigde papieren invullen. Daarna kun je Volgerlanden Uitvaartzorg bellen. In de meeste gevallen krijg je mij zelf aan de telefoon. Soms ben ik bij nabestaanden of begeleid ik een uitvaart. Ik kan dan vanzelfsprekend niet opnemen. Je krijgt dan iemand anders aan de telefoon die alle informatie noteert en ervoor zorgt dat je zo snel mogelijk wordt teruggebeld.

Je kunt best even de tijd nemen als je dierbare is overleden, even samen zijn. Dit zijn heel belangrijke momenten, neem je tijd en laat je niet opjagen. Wij komen als jij eraan toe bent.

Om jullie alle zorg en aandacht te kunnen geven die nodig is met de daarbij horende kwaliteit die je van Volgerlanden Uitvaartzorg mag verwachten, werk ik samen met een team van uitvaartverzorgers en een zorgteam. Ik werk alleen samen met professionals en leveranciers die kwaliteit en zorg leveren van hoog niveau en die met dezelfde liefde, passie en toewijding werkzaam zijn in de uitvaartbranche.

Na de uitvaart

Als de uitvaart is geweest, geef ik je even de tijd om bij te komen. Er moest de afgelopen dagen veel worden geregeld maar nu, zo na de uitvaart begint het pas. De leegte die iemand achterlaat, is dan opeens wel erg voelbaar. Ik hoop dat er nog veel mensen zijn die om je heen staan maar ook dagelijkse zaken druppelen weer je leven binnen. En toch is niks meer hetzelfde. Een nieuwe werkelijkheid. Ik zou je willen vertellen dat het overgaat en dat het goed komt. Maar dat kan ik niet. Het komt ook niet meer goed, het wordt met de tijd wel anders goed. Wees mild voor jezelf, jouw verdriet en gemis mag er zijn.

Na de uitvaart zie ik je graag nog een keertje terug. Even napraten hoe het is geweest en hoe je die eerste weken bent doorgekomen. Misschien zijn er nog vragen en kan ik nog iets voor je betekenen. Je krijgt van mij ook altijd handige boekjes waarin alle ‘regelzaken’ staan omschreven (met website en telefoonnummers), zoals bankzaken, erfrecht en belastingen. En dan ontvang je van mij ook de factuur. Die geef ik liever persoonlijk dan dat ik die per post verstuur. We ronden dan af met de wens dat ik niet meer hoef langs te komen voor een afscheid en met de belofte dat als we elkaar zien, dat dan is bij de bakker, de slager of de groenteboer…of waar dan ook.

Ook interessant voor jou

Nabestaanden aan het woord

Nienke Hyams heeft van begin tot eind de uitvaart van onze moeder verzorgd. En hoe! Met volle aandacht voor zowel het proces als de inhoud, met gepaste mental support en met een dosis professionaliteit, kordaatheid en nuchterheid! En dat allemaal met een warme, persoonlijke en losse stijl. Het waren intense, maar ook mooie dagen. Namens de kinderen: Dank je wel Nienke!

- Jaap de Graaf

Wij hebben de uitvaartzorg heel goed gevonden. Alles was van top tot teen verzorgd, tot in de kleinste details. Nienke is een warm persoon die met de familie meeleeft. Wij zijn dankbaar voor de gehele begeleiding en kunnen terugkijken op een mooie begrafenis.

Niesia

- Niesia

Omdat wij wisten dat het overlijden van mijn moeder binnenkort zou plaatsvinden vonden wij het prettig al kennis te maken met Nienke.
Het voelde meteen goed. Professionele begeleiding, een goede steun, betrokken en toch op de achtergrond.
De locatie, crematorium de Hoeksche Waard, was precies wat we zochten, rondom natuur, het gaf rust op zo’n beladen dag.
Prachtige bloemen, fijntjes, helemaal de stijl van mijn moeder.
Ook de mensen van haar team die mijn moeder kwamen verzorgen na haar overlijden in het verzorgingshuis waren zeer professioneel, was indrukwekkend.
We kunnen terugkijken op een mooie, sfeervolle verfijnde uitvaart, dat maakt het makkelijker het verdriet en gemis te verwerken.
Nienke, jij en je team heel veel succes voor de toekomst en namens onze familie bedankt voor alles!

Liefs, Anke

- Anke

Kennismaken?

Je kunt hier altijd vrijblijvend contact over opnemen.