Uitvaart regelen Ridderkerk

Uitvaart regelen in Ridderkerk, een bijzonder afscheid dat recht doet aan uw wensen en die van uw overleden dierbare doet u onder professionele begeleiding van Volgerlanden Uitvaartzorg. Wij regelen samen met u een crematie of begrafenis met respect voor uw religie en levensovertuiging. Daarnaast hebben wij ook na de uitvaart contact met u om te bespreken of alles naar wens is verlopen en of u nog iets nodig heeft. Zo stellen wij samen met u een laatste afscheid samen waarmee u als nabestaande verder kunt.

Uitvaart regelen Ridderkerk: stap voor stap vormgeven van het laatste afscheid

Bij het regelen van een uitvaart in Ridderkerk hoeft er niets overhaast besloten te worden. In alle rust nemen wij stap voor stap met u door wat er geregeld dient te worden. Wij bekijken per moment waar u behoefte aan heeft en wat goed voelt. Van het kiezen van een locatie voor de opbaring, tot het maken van een rouwkaart en het vormgeven en begeleiden van de uitvaart: wij zijn er voor u en helpen u met het maken van keuzes en het uitvoeren van regelwerk.

Een vrijblijvend oriënterend gesprek

Naast het regelen van een uitvaart in Ridderkerk bieden wij u ook de mogelijkheid een oriënterend gesprek te voeren over de invulling van uw eigen afscheid of dat van iemand uit uw omgeving. Dit kunt u doen als het afscheid nabij is, maar ook wanneer u gewoon de zaken goed geregeld wilt hebben. Het gesprek is vrijblijvend en er worden geen kosten voor in rekening gebracht. Neem gerust contact met ons op.

Uitvaart regelen Ridderkerk: wij zijn direct bereikbaar via nummer 06 53629355.

Nabestaanden aan het woord

In het vooruitzicht dat mijn lieve vrouw Alie binnen enkele dagen zou te komen te overlijden, ben ik in contact gekomen met Nienke. Vanaf de eerste ontmoeting straalde ze een en al warmte en genegenheid uit. Het kwam bij mij over alsof wij elkaar al jaren lang kenden en zeer vertrouwelijk alles met elkaar konden bespreken, heel open en eerlijk. Dit resulteerde in meerdere vertrouwelijke gesprekken, waarin ik mijn wensen, zoals Alie het gewild zou hebben, aan kon geven. Voor Nienke was niets te veel, zeker niet omdat ik nog een paar keer met wijzigingen aankwam. Zelfs de middag voor de begrafenis, ook in de nacht was het niet te veel om ‘s morgens vroeg te bellen. Totdat er geen tijd meer was om nog dingen te veranderen. De uitvaart vond plaats vanuit verzorgingstehuis Swinhove. Daar is Alie bijna 4 jaar met ontzettend veel liefde verzorgd toen zij leed aan de mensonterende ziekte Alzheimer. Het afscheid in Swinhove heeft Nienke op indrukwekkende wijze georganiseerd. En zo ook de begrafenis in ons familiegraf op de Zuiderbegraafplaats in Rotterdam.
De manier waarop Nienke de plechtigheid in de aula vorm heeft gegeven, is met geen woorden te beschrijven. Mijn onuitsprekelijke dank voor alles wat Nienke voor mij heeft gedaan. Nogmaals dank! Ik spreek je nog wel!

- Arie Vliegenthart

Wij hebben aan Nienke gevraagd om de crematie van onze moeder te regelen. En vanaf het eerste moment was er iemand bij ons thuis, die ons het gevoel gaf ‘wij gaan dit samen doen’. Eerst werd geluisterd en in een schriftje geschreven wat moeder zelf wilde. En wat wij graag wilden. Alle tijd werd genomen voor ons en ons verdriet. En langzaam werd er een duidelijk plan gemaakt hoe alles zou gaan. De eerste dagen was er dagelijks contact. Ze was bij ons thuis, of er kwam een belletje. Soms gewoon van ‘hoe gaat het met jullie?’ Niets was te veel. Die persoonlijke aanpak heeft ons zó goed gedaan. En alle aandacht die moeder kreeg, voelde als warme, oprechte interesse.
De dag zelf van de crematie ging precies volgens plan. Wij waren ook zeer onder de indruk van Arjen. Zo lief en persoonlijk hoe hij samen met Nienke voor moeder gezorgd heeft. Dat is heel bijzonder. Heel erg bedankt voor de goede zorgen voor, tijdens en na de crematie. Je voelt als een familielid.
– Rob en Trudy

- Trudy

Volledige ontzorging, dat is het motto van Nienke. Op het moment dat duidelijk was dat mijn man op korte termijn zou komen te overlijden, wist ik al direct dat ik Nienke graag wilde vragen de uitvaart te begeleiden. Ik kende Nienke al van eerdere uitvaarten en ik wist daardoor hoe goed zij is in haar werk. Nienke oefent haar werk uit alsof ze een vriendin is die mij al jaren kent. Ze voelt aan wat belangrijk is en maakt ruimte voor hetgeen wat je op dat moment nodig hebt. Haar begeleiding door alles wat geregeld moet worden is overzichtelijk. Daarnaast pakt ze door in details waarvan ik niet wist dat ik ze nodig had. Ze geeft ondersteuning bij keuzes die onmogelijk lijken en houdt altijd oog voor een echte persoonlijke aanpak. Samenvattend is de zorg van Nienke: “Meer dan volledig, uiterst persoonlijk en men wordt volledig ontzorgd in alles wat er maar nodig is rondom het overlijden van een dierbare”.

- Stephanie

Koffie of thee doen?

Ontdek wie je in huis haalt.