Ontzorgen uitvaart

Volgerlanden kan u ontzorgen door het regelen van de uitvaart uit handen te nemen. Met persoonlijke aandacht begeleiden we u tijdens het proces van afscheid nemen. We zorgen dat de uitvaart wordt geregeld, de rouwkaart wordt verzonden en andere zaken die met de uitvaart te maken hebben. Ook zorgen we tijdens de uitvaart voor een doelgerichte begeleiding van kinderen omdat zij het afscheid anders verwerken.

U ontzorgen tijdens de uitvaart

Wij kunnen u helpen bij het regelen van de uitvaart zodat u hier niet teveel mee bezig bent en u tijd heeft om te rouwen om uw dierbare. Eerst komt de arts langs om het overlijden vast te stellen en de nodige papieren in orde te maken. Vervolgens kunt u via 06 53629355 contact opnemen om een afspraak te maken en u door ons laten ontzorgen bij het regelen van de uitvaart. Wij komen dan bij u thuis om kennis te maken en de noodzakelijkheden te regelen. Daarbij bespreken we de wensen van de overledene en uw wensen als nabestaande voor de uitvaart. Wij zorgen dat u dit op een rustige manier kunt bedenken en regelen.

De kosten

Bij het regelen van de uitvaart komen veel emoties kijken. Vaak probeert men zoveel mogelijk of zo niet alle wensen in te willigen. Dit kan achteraf helaas voor verrassingen zorgen die u niet wilt. Wij ontzorgen u niet alleen bij het regelen van de uitvaart maar stellen ook samen met u een budget vast. U ontvangt zo snel mogelijk een specificatie waarin nog de nodige onderdelen aangepast kunnen worden.

Volgerlanden Uitvaartzorg doet er alles aan om u te ontzorgen tijdens de uitvaart. Bel direct naar 06 53629355.

Nabestaanden aan het woord

Toen mijn man zijn einde voelde naderen wilde hij graag zo veel mogelijk nog zelf regelen, dus hebben wij contact opgenomen met Nienke. Vanaf haar vakantieadres belde ze zelfs om een afspraak met ons te maken. In februari een gesprek met haar gehad.
Wat een geweldige vrouw, een luisterend oor en heel meedenkend om aan onze wensen te voldoen. Ze attendeerde mij er op dat er vingerafdrukken van Henk konden worden gemaakt, dat hebben we ook laten doen, dankzij haar heb ik nu een mooi sieraad en aandenken aan de liefde van mijn leven.
Henk is op 26 april 2024 overleden. Nienke was er niet, maar alle gegevens stonden keurig in haar dossier, dus Annemarie kon alle wensen van Henk direct uitvoeren en hem voorbereiden op zijn laatste reis, geheel volgens zijn wens. De kinderen en ik kunnen alleen maar een groot compliment geven voor het respect en de liefdevolle verzorging van mijn man en vader. Dankzij hen kunnen wij alles iets beter verwerken.

We zijn heel dankbaar voor de zorg voor de nazorg van Nienke.

Marjolijn van der Vlies Kerstens en kinderen

- Marjolijn van der Vlies Kerstens

In het vooruitzicht dat mijn lieve vrouw Alie binnen enkele dagen zou te komen te overlijden, ben ik in contact gekomen met Nienke. Vanaf de eerste ontmoeting straalde ze een en al warmte en genegenheid uit. Het kwam bij mij over alsof wij elkaar al jaren lang kenden en zeer vertrouwelijk alles met elkaar konden bespreken, heel open en eerlijk. Dit resulteerde in meerdere vertrouwelijke gesprekken, waarin ik mijn wensen, zoals Alie het gewild zou hebben, aan kon geven. Voor Nienke was niets te veel, zeker niet omdat ik nog een paar keer met wijzigingen aankwam. Zelfs de middag voor de begrafenis, ook in de nacht was het niet te veel om ‘s morgens vroeg te bellen. Totdat er geen tijd meer was om nog dingen te veranderen. De uitvaart vond plaats vanuit verzorgingstehuis Swinhove. Daar is Alie bijna 4 jaar met ontzettend veel liefde verzorgd toen zij leed aan de mensonterende ziekte Alzheimer. Het afscheid in Swinhove heeft Nienke op indrukwekkende wijze georganiseerd. En zo ook de begrafenis in ons familiegraf op de Zuiderbegraafplaats in Rotterdam.
De manier waarop Nienke de plechtigheid in de aula vorm heeft gegeven, is met geen woorden te beschrijven. Mijn onuitsprekelijke dank voor alles wat Nienke voor mij heeft gedaan. Nogmaals dank! Ik spreek je nog wel!

- Arie Vliegenthart

Wij hebben aan Nienke gevraagd om de crematie van onze moeder te regelen. En vanaf het eerste moment was er iemand bij ons thuis, die ons het gevoel gaf ‘wij gaan dit samen doen’. Eerst werd geluisterd en in een schriftje geschreven wat moeder zelf wilde. En wat wij graag wilden. Alle tijd werd genomen voor ons en ons verdriet. En langzaam werd er een duidelijk plan gemaakt hoe alles zou gaan. De eerste dagen was er dagelijks contact. Ze was bij ons thuis, of er kwam een belletje. Soms gewoon van ‘hoe gaat het met jullie?’ Niets was te veel. Die persoonlijke aanpak heeft ons zó goed gedaan. En alle aandacht die moeder kreeg, voelde als warme, oprechte interesse.
De dag zelf van de crematie ging precies volgens plan. Wij waren ook zeer onder de indruk van Arjen. Zo lief en persoonlijk hoe hij samen met Nienke voor moeder gezorgd heeft. Dat is heel bijzonder. Heel erg bedankt voor de goede zorgen voor, tijdens en na de crematie. Je voelt als een familielid.
– Rob en Trudy

- Trudy

Koffie of thee doen?

Ontdek wie je in huis haalt.